Bicske.Info

Utolsó kommentek

  • Gazz: A Rinyában kövek nem igazán vannak, full síkság a környék, csak homok van, meg agyag, meg vipera. (2016.03.31. 14:53) Bakháza beach
  • Nikolett Borbély: Láttam,tapasztaltam,átéltem,.......neked sem ártana,....rájöhetnél,hogy ITT kezdődik az ÉLET! :D (2013.02.18. 20:32) KŐBALTA SZOFTVER
  • studiozse: @Hajni Telkiből:Szia Hajni! Elnézést kérek, hogy így, de kutatlak már egy ideje! Remélem most megtaláltalak! :) Remélem, jó helyen kopogtatok.... G.... (2011.02.19. 21:36) Patak vagy kanális?
  • Thakcha l'Amala: Szeretem a Tokajit -éppen most kaptam jó kis borseprő párlatot, de három hónapja csak ezt kell olvasnom az már sok, frissiccsé mondom,nem ihatom az ... (2010.05.08. 22:21) Tokaj szőlővesszein nektár vagy hamu?
  • Solymosi Eszter Tiszaeszlár: A liberalizmus a szabadságjogokért jött létre annak idején egy nagy liberalista mi kivetni valót talált a kissé cinikus hozzászólásban (2010.04.02. 19:03) Roma szövetkezet Igriciben
  • Thakcha l'Amala: Frissíts Ecsém! (2010.03.13. 21:42) Tokaj szőlővesszein nektár vagy hamu?
  • Hajni Telkiből: Jó a cikk, csak egy kis kiegészítés: a szennyvíztisztító most már hatékony működése egy külföldi, de nagyon tehetséges cég csapatának, az Organica Z... (2010.02.12. 18:27) Patak vagy kanális?
  • hazieromu: Én 100,000 cigány embernek indulásként tudnék hasonló értelmes munkát bíztosítani a" hulladékból villamos és hőenergia termelés helyben" programunkk... (2010.02.03. 09:25) Roma szövetkezet Igriciben
  • szendrei: Végre! Ez egy kicsit lassan ment, de legalább sikerült. L. (2010.01.14. 16:17) Patak vagy kanális?
  • Dr. Csabai: Tiszteletem Mindenkinek! Mielőtt bármiről is beszélünk az A/H1N1-ről, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kuta... (2009.11.14. 07:25) Gyuri és Adrián
  • Utolsó 20

Címkék

168 (1) 8ker.blog.hu (1) bicske (1) bicskei (1) budapesti nap (1) élet (3) erdély (2) felhívás! (1) fiam (2) hetek (37) magyar (1) mindennap.hu (1) narancs (1) óra (1) reggel napilap (80) repül (2) zene (3)

EGYÉRINTŐ :)

2008.06.29. 01:17 I.A.

Összmagyar foci Bicskén

 

A Kárpát-medencei Összmagyar Diák Labdarúgó Bajnokság egyik mérkőzését a Bicskei TC segítségével Bicskén rendezte meg az Aranycsapat Alapítvány, amelynek alapítója, a bajnokság ötletgazdája és szervezője: Kű Lajos.

Eredetileg Felcsúton rendezték volna a mérkőzést, de a felcsúti sporttársak technikai okokból más helyszínre voltak kénytelenek irányítani a meccset. Ekkor kérte Báder Antal úr a BTC elnökségét, amely nagy örömmel tette lehetővé a mérkőzés megrendezését pályánkon. A vajdasági Zentai Gimnázium és a felvidéki Nagykapos csapata mérkőzött meg Bicskén. A tét nagy volt, mert a győztes csapat az Üllői úti Fradi pályára készülhetett, a bajnokság döntőjére.

A 16 zentai fiút a magyar labdarúgást támogató Báder Fogadó szállásolta és vendégelte meg. A hosszabbítással befejeződő kemény meccs után 2:1 arányban győzött Zenta. A csapat több tagja a győztesek nagy örömével egyenesen Báder Antalhoz jött le a pálya szélére:

("Félig magáért akartunk győzni!" - mondta nevetve a zentai kapus)

Ahogyan azt Pintér Attila, a zentai edző és a 132 éves Zentai Gimnázium testnevelés tanára fogalmazta, a Báder Fogadóban olyan szeretettel látják őket vendégül, hogy azt csapatának minden tagja nevében köszöni.

A vajdasági fiúk Csákvárra és Velencére kirándultak Bicskéről és a felvidékiekkel együtt egy beszélegetésen is részt vettek, amelynek témája (a magyar labdrarúgás non plus ultrája), az Aranycsapat volt. A gimnazisták csapata a 25 ezres Zenta, 90 %-ban magyarok lakta Tisza-menti "községből" és a Zenta melletti Felsőhegyről, Tornyosról és Oromhegyesről érkezett. A nagykaposi fiúk Kassa mellett élnek, a hármashatár mentén fekvő 10 ezres szlovákiai Nagykaposon, ahol 5 ezer magyar lakik.

- Jó iramba kezdtek a fiúk, de nem koncentráltak eléggé az elején - mondta a zentai csapat edzője -, jó szívvel, lelkesen játszottak, s végül mindannyian hozták a formájukat. Sok helyzetünk volt, a gólerőnk viszont nem volt elég - értékelte Pintér tanár úr diákjait.

A Nagykaposról jött fiúk játékáról a zentai tornatanár figyelemreméltó sportszerűséggel így beszélt a Bicskei Életnek: "Olyan jól játszottak a mi ellenfeleink, hogy kicsit nekik is drukkoltam egy jó meccs reményében, persze, igazán csakis a saját csapatunknak szurkoltam."

A meccs után a nagykaposi és zentai fiúk a lelátón egymással beszélték meg ezt a számunkra is emlékezetes bicskei meccsüket.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izingantal.blog.hu/api/trackback/id/tr5544050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása