Bicske.Info

Utolsó kommentek

 • Gazz: A Rinyában kövek nem igazán vannak, full síkság a környék, csak homok van, meg agyag, meg vipera. (2016.03.31. 14:53) Bakháza beach
 • Nikolett Borbély: Láttam,tapasztaltam,átéltem,.......neked sem ártana,....rájöhetnél,hogy ITT kezdődik az ÉLET! :D (2013.02.18. 20:32) KŐBALTA SZOFTVER
 • studiozse: @Hajni Telkiből:Szia Hajni! Elnézést kérek, hogy így, de kutatlak már egy ideje! Remélem most megtaláltalak! :) Remélem, jó helyen kopogtatok.... G.... (2011.02.19. 21:36) Patak vagy kanális?
 • Thakcha l'Amala: Szeretem a Tokajit -éppen most kaptam jó kis borseprő párlatot, de három hónapja csak ezt kell olvasnom az már sok, frissiccsé mondom,nem ihatom az ... (2010.05.08. 22:21) Tokaj szőlővesszein nektár vagy hamu?
 • Solymosi Eszter Tiszaeszlár: A liberalizmus a szabadságjogokért jött létre annak idején egy nagy liberalista mi kivetni valót talált a kissé cinikus hozzászólásban (2010.04.02. 19:03) Roma szövetkezet Igriciben
 • Thakcha l'Amala: Frissíts Ecsém! (2010.03.13. 21:42) Tokaj szőlővesszein nektár vagy hamu?
 • Hajni Telkiből: Jó a cikk, csak egy kis kiegészítés: a szennyvíztisztító most már hatékony működése egy külföldi, de nagyon tehetséges cég csapatának, az Organica Z... (2010.02.12. 18:27) Patak vagy kanális?
 • hazieromu: Én 100,000 cigány embernek indulásként tudnék hasonló értelmes munkát bíztosítani a" hulladékból villamos és hőenergia termelés helyben" programunkk... (2010.02.03. 09:25) Roma szövetkezet Igriciben
 • szendrei: Végre! Ez egy kicsit lassan ment, de legalább sikerült. L. (2010.01.14. 16:17) Patak vagy kanális?
 • Dr. Csabai: Tiszteletem Mindenkinek! Mielőtt bármiről is beszélünk az A/H1N1-ről, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kuta... (2009.11.14. 07:25) Gyuri és Adrián
 • Utolsó 20

Címkék

168 (1) 8ker.blog.hu (1) bicske (1) bicskei (1) budapesti nap (1) élet (3) erdély (2) felhívás! (1) fiam (2) hetek (37) magyar (1) mindennap.hu (1) narancs (1) óra (1) reggel napilap (80) repül (2) zene (3)

Szavazzunk a Bicskei Mentőkre - havi 1 millió a tét

2009.01.16. 00:03 I.A.


Mentők melletti rokonszenv-kampány indult, amelyen minden internet-felhasználó szavazhat 2009. január 20-ig a számára legszimpatikusabb mentőállomás mellett. Mivel Bicske is indul, támogathatjuk a város profi mentőangyalait.  

Az országos kampányt az Unilever Kft. indította el. Ez a cég a következő fél évben a mentőket fogja népszerűsíteni és támogatni. Alábbi honlapjukon megismerkedhetünk a programban versenyző mentőállomásokkal. Mivel ABC-rendben szerepelnek, Bicske máris élen áll! A felső sorban találunk rá. A Bicskei Mentősöket a SZAVAZZON KÜLÖNDÍJÉRT! menüpontban találjuk.
Minden héten 250 000 Ft készpénzt kap a heti legtöbb szavazatot szerzett mentőállomás. _Azoknak segíthetünk egyetlen kattintással, akik nekünk ennél jóval többet segítenek... _
A pénzt az állomás és az eszközök fejlesztésére fordítják.
- Kérjük, szavazzon Bicskére! - mondta Kutenics Péter állomásvezető mentőtiszt, minden Bicskei Mentős nevében.

"Nehéz több éves, évtizedes szolgálatból kiemelni egy-egy esetet, hiszen minden kivonulás, minden beteg vagy sérült egyedi történet, egyéni életsors" - írják munkájukról a honlap bemutatkozásában a Bicskei Mentők.

"A gyermekbaleset mindenkit megráz, kivétel nélkül. 2008. áprilisban, egy közeli faluban egy másfél éves kislány valahogy kikerült családja figyelmének középpontjából és a kertjük medencéjét takaró fólia alá csúszott, vízbe esett. Esetkocsink talán azóta sem száguldott olyan gyorsan, mint akkor kis betegünkhöz. Szerencsére a kislány nagypapája már kivette a vízből és megkezdte újraélesztését, segítségére volt egy közeli rendezvényt biztosító egészségügyi szolgálat is. Mentőseink és segítőik hatékony munkájának köszönhetően a kislányt sikerült újraéleszteni, pár nap múlva egészségesen hagyta el a kórházat.
Úgy gondoljuk, az olyan balesetek, ahol több ember egyidejűleg sérül (ún. tömeges baleset), mindig nehéz feladat elé állítják a mentősöket, különösen az elsőnek helyszínre érkező autó személyzetét. Képzeljünk csak el 5-10 segítségért kiáltó, fájdalomtól szenvedő, vagy már eszméletlen sérültet, akiken 2-3 szakembernek kell segítenie, míg a többi mentőegység a helyszínre nem ér. Természetesen ilyen esetekben szigorú szakmai protokollok írják elő a teendőket, de néha nehéz a gyakorlatban is megvalósítani és elfogadtatni a jelenlévőkkel ezeket. 2008. őszén egy közeli faluban, falunapot ünnepeltek, ám este, egy gyerekekkel teli körhinta meghibásodott és leszakadt. 18 sérült volt a helyszínen, többségük tinédzser korú gyerek.
A két bicskei autó ért oda elsőként. A nem sokkal később megérkező fővárosi autók előtt hatékonyan kezdtük meg a sérültek osztályozását és ellátását. Nehéz feladat volt, de sokakon segíthettünk..."

www.segitsokosan.hu

Szólj hozzá!

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://izingantal.blog.hu/api/trackback/id/tr49880908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.