Bicske.Info

Utolsó kommentek

  • Gazz: A Rinyában kövek nem igazán vannak, full síkság a környék, csak homok van, meg agyag, meg vipera. (2016.03.31. 14:53) Bakháza beach
  • Nikolett Borbély: Láttam,tapasztaltam,átéltem,.......neked sem ártana,....rájöhetnél,hogy ITT kezdődik az ÉLET! :D (2013.02.18. 20:32) KŐBALTA SZOFTVER
  • studiozse: @Hajni Telkiből:Szia Hajni! Elnézést kérek, hogy így, de kutatlak már egy ideje! Remélem most megtaláltalak! :) Remélem, jó helyen kopogtatok.... G.... (2011.02.19. 21:36) Patak vagy kanális?
  • Thakcha l'Amala: Szeretem a Tokajit -éppen most kaptam jó kis borseprő párlatot, de három hónapja csak ezt kell olvasnom az már sok, frissiccsé mondom,nem ihatom az ... (2010.05.08. 22:21) Tokaj szőlővesszein nektár vagy hamu?
  • Solymosi Eszter Tiszaeszlár: A liberalizmus a szabadságjogokért jött létre annak idején egy nagy liberalista mi kivetni valót talált a kissé cinikus hozzászólásban (2010.04.02. 19:03) Roma szövetkezet Igriciben
  • Thakcha l'Amala: Frissíts Ecsém! (2010.03.13. 21:42) Tokaj szőlővesszein nektár vagy hamu?
  • Hajni Telkiből: Jó a cikk, csak egy kis kiegészítés: a szennyvíztisztító most már hatékony működése egy külföldi, de nagyon tehetséges cég csapatának, az Organica Z... (2010.02.12. 18:27) Patak vagy kanális?
  • hazieromu: Én 100,000 cigány embernek indulásként tudnék hasonló értelmes munkát bíztosítani a" hulladékból villamos és hőenergia termelés helyben" programunkk... (2010.02.03. 09:25) Roma szövetkezet Igriciben
  • szendrei: Végre! Ez egy kicsit lassan ment, de legalább sikerült. L. (2010.01.14. 16:17) Patak vagy kanális?
  • Dr. Csabai: Tiszteletem Mindenkinek! Mielőtt bármiről is beszélünk az A/H1N1-ről, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kuta... (2009.11.14. 07:25) Gyuri és Adrián
  • Utolsó 20

Címkék

168 (1) 8ker.blog.hu (1) bicske (1) bicskei (1) budapesti nap (1) élet (3) erdély (2) felhívás! (1) fiam (2) hetek (37) magyar (1) mindennap.hu (1) narancs (1) óra (1) reggel napilap (80) repül (2) zene (3)

Egy bicskei fiatal Winnipegben

2009.01.14. 00:32 I.A.

Hi!

Késve bár, de törve nem, élménygyűjtések után életjelet adok. A január 1.- május 2. közötti időszakot töltöm Kanadában, Winnipegben, féléves csereprogram céljából. Itt ma reggel -28 fok volt...


Aki még nem járt erre, pár infó:

Az emberek határozottan kedvesebbek, mint Magyarországon, ezt több európaitól is hallottam. Apropó, ahhoz képest, hogy kicsi ország vagyunk, meglepően sok itt a magyar. A laborban - ahova én tartozom - dolgozik egy magyar, és valami HK szerűségben is van... És ez csak az, amiről én tudok így másfél hét után.
Nagyon sok itt a külföldi általában véve is, itt érződik, hogy a föld népességének hány százaléka Kínai, Indiai stb... Van egy tantárgyam a villamosmérnöki karon (nekik kötelező), és a hallgatók 30%-a kínai és kb. 70%-a külföldi (eredetileg nem kanadai).
Szóval mint mondtam nagyon hideg van (jäger alsó, jäger felső:)), de állítólag nyáron 30 fok fölé is megy a hőmérséklet, ezt most nehéz elhinni...

Tegnap láttam a boltban fél (0.5%) százalékos alkoholtartalmú sört, kb. 1200 Ft-ba kerül 3 deci, más sört normál boltban nem is lehet kapni, mert drognak számít mindenféle pia.........!!!!!!!!!!
A kajáik az egész világról hozott ízek miatt nagyon furcsák, ez jellemző a főételre, a süteményre, gyümölcsökre, zöldségekre, italokra is. Levest én még nem láttam..
Winnipeg kb. 650 000 fős város, Manitoba állam székhelye.

Aki nem próbálta még itt, nem tudja milyen a rossz tömegközlekedés:), a város arra van berendezkedve, hogy mindenkinek van kocsija, nincs metró, nincs villamos, nincs troli, néha nincs járda, csak busz van, de ritkán járnak és nincs információ a buszmegállókban. (Amúgy az egész országban autó vagy repülő a jellemző, a vonat is nagyon drága.) Szerencsére a fontosabb buszmegállókban van egy kis bódé üvegből és fűtik is (nem úgy mint magyarok: szétrugdossák). És nincs szmog, olyan hangulata van a városnak, mint egy magyarországi nagyvárosnak (pl. Miskolc), csak persze nagyobban.

Amúgy itt nagyon magas tandíj van egyetemeken, de az oktatás színvonala abban az értelemben cserébe színvonalasabb, hogy az anyagot jobban elmagyarázzák, többet foglalkoznak a diákokkal, sok felszerelt labor van.
Még egy szempont: a Kanadaiak alapvetően tisztelik az európai országokat, szem előtt tartják, hogy innen jöttek ők is, és értékelik az európai kultúrát, történelmet. Ugyanakkor viszont megvan mindenük, és sokat nem foglalkoznak vele (azt azért tudják, hol van Hungary:)).
Ja és nem tanulnak nyelveket (sokszor még a franciát sem, pedig második hivatalos nyelv).

Kind regards:)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izingantal.blog.hu/api/trackback/id/tr39876258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása