Bicske.Info

Utolsó kommentek

  • Gazz: A Rinyában kövek nem igazán vannak, full síkság a környék, csak homok van, meg agyag, meg vipera. (2016.03.31. 14:53) Bakháza beach
  • Nikolett Borbély: Láttam,tapasztaltam,átéltem,.......neked sem ártana,....rájöhetnél,hogy ITT kezdődik az ÉLET! :D (2013.02.18. 20:32) KŐBALTA SZOFTVER
  • studiozse: @Hajni Telkiből:Szia Hajni! Elnézést kérek, hogy így, de kutatlak már egy ideje! Remélem most megtaláltalak! :) Remélem, jó helyen kopogtatok.... G.... (2011.02.19. 21:36) Patak vagy kanális?
  • Thakcha l'Amala: Szeretem a Tokajit -éppen most kaptam jó kis borseprő párlatot, de három hónapja csak ezt kell olvasnom az már sok, frissiccsé mondom,nem ihatom az ... (2010.05.08. 22:21) Tokaj szőlővesszein nektár vagy hamu?
  • Solymosi Eszter Tiszaeszlár: A liberalizmus a szabadságjogokért jött létre annak idején egy nagy liberalista mi kivetni valót talált a kissé cinikus hozzászólásban (2010.04.02. 19:03) Roma szövetkezet Igriciben
  • Thakcha l'Amala: Frissíts Ecsém! (2010.03.13. 21:42) Tokaj szőlővesszein nektár vagy hamu?
  • Hajni Telkiből: Jó a cikk, csak egy kis kiegészítés: a szennyvíztisztító most már hatékony működése egy külföldi, de nagyon tehetséges cég csapatának, az Organica Z... (2010.02.12. 18:27) Patak vagy kanális?
  • hazieromu: Én 100,000 cigány embernek indulásként tudnék hasonló értelmes munkát bíztosítani a" hulladékból villamos és hőenergia termelés helyben" programunkk... (2010.02.03. 09:25) Roma szövetkezet Igriciben
  • szendrei: Végre! Ez egy kicsit lassan ment, de legalább sikerült. L. (2010.01.14. 16:17) Patak vagy kanális?
  • Dr. Csabai: Tiszteletem Mindenkinek! Mielőtt bármiről is beszélünk az A/H1N1-ről, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kuta... (2009.11.14. 07:25) Gyuri és Adrián
  • Utolsó 20

Címkék

168 (1) 8ker.blog.hu (1) bicske (1) bicskei (1) budapesti nap (1) élet (3) erdély (2) felhívás! (1) fiam (2) hetek (37) magyar (1) mindennap.hu (1) narancs (1) óra (1) reggel napilap (80) repül (2) zene (3)

Korruptivity

2009.10.17. 15:14 I.A.

  

 Burzsuá - Polgár - Proletár összefogást hirdet a most megjelent a Korruptivity társasjáték, amit azoknak ajánlunk, akik boldogok, mert nevetni tudnak önmagukon és nem lesz vége szórakozásuknak.

Az Országimázs című (HVG címplappal felérő) zseniális kártyalapon a Gellért-hegyi  Szabadság-szobor, de banánt tart magasra a banánköztársaságunkban. A talapzatba belevésetett: CHIQITA.
 
Korábbi megfigyelésem szerint Magyarországon a rendszerváltásnak nevezett privatizációs start előtt a hatalom „osztályhatalomnak” nevezte magát, ma pedig osztóhatalom van. Megy is körbe rendesen az osztó szerep a teljes paklival.
Időközben dr. Facsar Mihály kártya és militária gyűjtő bicskei barátom a találkozásunk utáni napon, amikor kávéházi asztalunkon ott volt a Korruptivity doboza (lásd: korruptivity.hu), közli velem: "Egyre jobban kezdem érteni a szabályokat. Erőssége, hogy kikerülte a politikailag inkorrekt kifejezéseket. Ezért valójában ez a kártya nem is politikai, hanem társadalomkritikai játék. Szlogenje lehetne az is, hogy nem az a baj, hogy nyakig benne vagyunk a szószban mi magyarok, hanem az, hogy még lötyögtetik-lögyögtetjük is."

6 millió Alsó, 2 millió még Alsóbb és a Felső 10 ezer is megatalálható a kártyalapokon. Van ebben is Uralkodó osztály, az Érinthetetlenek kasztja és persze Áldozatok. Már az első percekben megpendül belül, hogy ez a munka egy valódi pamflet. Mert van ebben a kátyában Álhírgyár nevű lap is. A kártyalapok zseniálisan könnyed alkotások, kertelés nélkül felhasználják a politikai "varázsszavait", melynek segítségével a népbutítás és parasztvakítás folyik. A lapokból kiderül, hogy itt mindent, na jó, majdnem mindent és mindenkit a pénz és a pénzszerzés kényszere mozgat.
 
A fizetett hazafiaikat is.

A sok lap közül néhányat bemutatunk.
Az "Utánajárás" kártyán a polgár előbb az Ürügyminisztériumba megy, Onnan a Show Hivatalba majd a Pecsétes Hivatal épületébe. Következtetés: "Ha az idő valóban pénz, akkor nem is éri meg a vesződséget." A PR Marketing kártyán rikkancs kiáltja, hogy ezek tették ki a befektetés legnagyobb részét, ez képezi a gerincét ennek a fantasztikus, innovatív vállalkozásnak.
A Gengszter váltás nevű kedvenc lapom rajzán gengszterek klubja látható. Szövegük: "...haladni kell a korral..."
Ráadásul ebben a játékban minden játékosnak mindig fel kell olvasnia a játék szövegét. A Járulékfizetés kártyán kendős, csizmás parasztnéni borítékot dug az orvos zsebébe: "Nem kell! Kötelező!"
A Kenőpénz kártyalapon olvaható a pénz meghatározása: "a zsír a gépezet fogaskerekei között". Ezen a lapon vekni kenyérből kivágott karéj, mellette kés, a szeleten zsír helyett 1000 dolláros. Finom?
A MIndenszakértő kártya szövege: "Abból két diplomám is van."
A Szemethúnyás kártyán a szentlélek ikonja, a sárga háromszög, benne a nyitott szem - ezúttal lehunyva.
A Folyamatos sztárolás kártyalap szövege: " Csakkeresztnév". Az "el....tuk" című lapon a Balaton parti szónok éppen azt magyarázza, hogyan lett a nyúlból egyszemű birka. "Nos, nem is tudom pontosan, mire számítottunk."
Az Egy nagyobb jó érdekében című lap bármikor bedobható, el is hiszi a nép, mert annyira ezt akarja hallani.
A Barter kártya rajzán mézet cserélnek répáért. Szöveg: "Egyszer majd kérni fogunk cserébe valamit."
Ez kérem, a barter, egy igazán fontos jellemzője a magyar közéletnek.
A "Hit-vallásos" kártyán lebernyeges ember, éppen kisugárzik, fején glória: "Tedd mit tenned kell, mert az a dolgok rendje."
A Taktikai hajléktalanok meghatározása: "az érvényes személyazonossággal rendelkező civil, aki egy kis szeszért cserébe bármit elvállal".
A Polgár ezzel szemben azt mondja: "Nem sokan vagyunk, de így is éppen elegen."
A Birka lap szövege: "Mind birkák vagyunk, de nem mindegy, hogy nyírnak vagy nyúznak."
Az Önjelelölt próféta szövege: "Ez lesz nektek jó, és ez a ti érdekeiteket szolgálja." Egyik kezében OKJ Próféta bizonyítvány, másik kezében Dávid csillagos könyv, nyakában kereszt.
A Proli Dzsóker hat kezében mindenféle szerszám: "...mert valakinek ezt is meg kell csinálnia..."
A Titkos összeesküvés kártyalap szövege széles e hazában: „ne szólj senkinek, csak mondd el mindenkinek”.
A Privatizáció lapon: „Jut is, marad is.
Kedves lapom (többekkel) a „Sikkasztás” :” Az érintettek saját bevallásuk szerint nem tudnak róla.
A Faktorálás lap szerint: "Annyi a szétosztásra váró pénz, hogy már azoknak is jut, akik nem igénylik.”
A Simaképű zsurnaliszta egyik kezében lakat, benne a kulcs, másikban mobil és éppen tényfeltár vagy oknyomoz.
A Kö(sz)tiszteletben álló lap szövege: „Igen mély zsebekkel állok minden érdeklődő rendelkezésére.” A rajzon glóriás, öltönyös jóllakott.
Kö(sz)tisztviselő nincs a pakliban.
A Politikus lap egészen zseniális, őszinte és kifejező. Kukac araszol kifelé a lehullott almából és azt mondja: „Jobban élek, mint évekkel ezelőtt, amikor rosszabbul éltem.”
A Képviselő szövege: „A köz érdeke az enyém is, tehát az én érdekem a köz érdeke.”
A Titkosszolgálati eszközök című lap olyan, mint magyar kártyában a hetes: mindent visz. Ha ezt egy lapra rátesszük, az felvehető a kézbe. Ez ám az igazi magyar kártya.
A Protekció lapon a plafonról függ a Nap, spárgáról. Lényeg, hogy van mi tartsa.
A szentatya áldásával című lap rajzán a pápa áldj az okiratot, a politikus a pápa bokájáig ér, nyakát behúzva figyel. Ez a lap tetszőleges színezettel használható.
A Sárdobálás lap bármikor használható. „Hagyományos magyar népi játék.”
A Civil ellenállás lapon vagy nyolc nyúl áll körbe öt répát és a ynulak ellenállnak a répának.
Végül a Vég Béla Jolán főszakértő által megírt Szakvéleményt ábrázoló kártyán a „A puding mechanikai kritériumai”című kötet látható: „ a szakvélemény elkészült róla, de nem konkrétan róla szól...”

Ha ezt az olvasó idáig elolvasta, akkor a Korruptivity érdekli. Aki keresi, az megtalálja. Hozzátenném még azt is, hogy aki nem játszik eleget, a végén még túl komolyan veszi magát.

Szólj hozzá!

Címkék: hetek

A bejegyzés trackback címe:

https://izingantal.blog.hu/api/trackback/id/tr121456042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása